Tiril Flørnes Støle

Fondsforvalter | Storebrand Vekst

Støle er fondsforvalter for Storebrand Vekst og ble allerede som 22-åring kåret til verdens råeste finanskvinne - «Corporate Finance Woman of the Year» - av Ernst & Young. Hun vil fortelle om hvordan de investerer i Storebrand Vekst (inkl. bærekraft) og om hva som foregår i markedet akkurat nå.

Bård Eker

Entreprenør |

Bård Eker er industridesigner og én av Skandinavias mest suksessfulle entreprenører. Bård tar for seg historien fra han startet sin egen designbedrift på midten av åttitallet og frem til i dag. Foredraget handler om kreativitet, innovasjon, suksess – og nedturer. Han har avlet interessante merkevarer og bedrifter som det prisvinnende designselskapet Eker Design, båtprodusenten Hydrolift og sportsbilprodusenten Koenigesegg.

Mestres Wåge

Arkitekter | Kunstsilo Kristiansand

Arkitektene Erlend Aalmo Strønstad og Ona Marija Auskelyte fra Mestres Wåge vil fortelle om prosessen med å skape KUNSTSILO - Kristiansand. Nyhetskanalen CNN trekker frem Kunstsilo i Kristiansand som et av verdens ti mest betydningsfulle nye byggverk i 2024. Kunstsiloen åpner for publikum 11. mai. Arkitektene bak bygget kommer til Kraften i kobling for å fortelle om bygget og prosessen bak.

Lars-Petter Windelstad Kjos

Seriegründer | We Are Learning

– Innovasjon handler ofte om å sette kreativitet i system, sier Lars-Petter Windelstad Kjos. Han er opptatt av å ikke skape et kunstig skille mellom innovasjon og «business as usual». Innovasjon er en helt vanlig del av arbeidet, og bør innbefatte hvordan man jobber internt, hvordan man når bærekraftsmålene, hvordan man selger og hvordan man markedsfører. Som seriegründer med prisbelønte selskaper og vellykkede oppkjøp bak seg, er Lars-Petters nyeste prosjekt We Are Learning: en læringsplattform som bruker AI for å gi alle muligheten til å skape 3D-simuleringer og animasjoner av Pixar-kvalitet.

Solveig Steinsland

Elkem Technology

"Muliggjørende teknologier: Samfunnet, forskning, utvikling og innovasjon." Solveig Steinsland er utdannet innen fornybar energi og industriell kybernetikk og har mange års erfaring fra prosessindustrien. Hun er medlem av tenketanken Eyde Y og sitter i porteføljestyret for muliggjørende teknologier i Norges Forskningsråd.

Anne Marit Bjørnflaten

Statssekretær | Nærings- og fiskeridepartementet

Bjørnflaten har erfaring fra politikk både på nasjonalt og lokalt nivå, reiseliv og gründervirksomhet. Hun kommer fra stillingen som daglig leder i oppstartsselskapet Oceanfood AS og var i perioden 2005-2013 innvalgt stortingsrepresentant fra Troms for Arbeiderpartiet. I perioden 2013 til 2021 var hun kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten med ansvar for bærekraft.

Panelsamtaler

Lokale bedrifter/initiativer

Redaktør i Lindesnes Avis, Siri Wichne Pedersen, intervjuer lokale bedrifter og initiativer. Tema for samtalene er KOBLING i ulike former og sammenhenger. Blant de medvirkende er Arne Roland (Trekraft), Egil Johnsen (Landskapsentreprenørene), Aina Hermansen (Leida/GE), Kathrine Langseth (NAV), Ida Daland (SKAP fhs).