The making of THE PLUS – The most ecofriendly furniture factory

Viktoria Millentrup

Arkitekt og prosjektleder for The Plus | BIG Bjarke Ingels Group

The Plus er bymøbelprodusenten Vestres nye fabrikk på Magnor, som skal bli verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk. Fabrikken vil bli et globalt utstillingsvindu for bærekraftig og høyeffektiv produksjon. The Plus er designet av BIG Bjarke Ingels Group i København, og prosjektleder Viktoria Millentrup vil fortelle om prosessen fra tegnebord til ferdig bygg. Viktoria begynte i BIG i 2015 og har jobbet med utforming av kommersielle, bolig-, utdannings-, kultur- og industribygg over hele verden.

AI som skaper - problemer?

Inga Strümke

Researcher | Norwegian Open AI Lab, NTNU

Gjennom sin forskning har hun sett hvor utrolig bra, eller potensielt utrolig dårlig, kunstig intelligente løsninger kan fungere. Budskapet hennes er at det er viktig å være med på AI-utviklingen, men samtidig stille høye krav til forståelse og ansvarlig bruk, og alltid med mennesket i sentrum. Strümke mottok UiB sin formidlingspris i 2019 og ble kåret til en av Norges 50 fremste tech-kvinner 2020.

Tittel

Nicolai Ellitsgaard

Head Chef | Under

Under er Europas første og verdens største undervannsrestaurant. Restauranten har en stjerne i Michelin-guiden. Nicolai vil dele med oss hvordan han kontinuerlig jobber med fornyelse av Under og hvordan han innlemmer bærekraft i sitt arbeid.

HOLD FAST!

Samuel Massie

Eventyrer, forfatter, programleder m.m |

Samuel Massie er kjent som eventyrer, forfatter, foredragsholder, programleder og gründer. Han ønsker å inspirere mennesker til å ta et oppgjør med seg selv, sette seg mål og gjennomføre dem. «Kan jeg, så kan alle», hevder Massie.

Behovsdrevet verdiskaping

Theodor Henriksen

Tjenestedesigner | Sparebanken Sør

Som tjenestedesigner har Theodor jobbet med alt fra kreftpasienter til aluminiumsproduksjon, fra inkassosaker til undervisning. Summen av dette er en ryggsekk full av erfaringer, metoder og verktøy for å gjøre det abstrakte og ukjente til noe konkret og håndfast. Endringer starter først og fremst med mennesker. Innovasjon, bærekraft og digitalisering – hva betyr det egentlig? Klarer vi å gjøre noe med det, hvis vi er usikre på hvordan vi kan gjøre det?

Bærekraft

Line Sissel Langeland

Vice President HR /Bærekraft | Umoe Mandal

Umoe Mandal er en ledende leverandør av høyhastighetsfartøyer i kompositt og avanserte komposittstrukturer for applikasjoner innen marine, offshore, onshore, forsvar og akvakultur over hele verden. De har tatt et aktivt grep på sitt bærekraftsarbeid, og Line Sissel vil fortelle om erfaringer og utfordringer.

Design Thinking i praksis

Trine Harnes

Fagansvarlig/Ledelse og innovasjon | Fagskolen Kristiania

Trine Harnes jobber ved avdeling for ledelse og innovasjon ved Fagskolen Kristiania. Hun er ekspert på designtenkning og vil hjelpe team og ledere med å lykkes med endringsprosesser gjennom å tilrettelegge for designtenkning i praksis.

Prototyping to Gold - how iterative prototyping revolutionises para-rowing

Martin Steinert

Professor | NTNU

Martin Steinert er professor i Engineering design og innovasjon ved NTNU, grunnlegger av TrollLABS og medlem av Norges Teknologiske Vitenskapsakademi. Han underviser hovedsakelig i "fuzzy front end"-engineering for radikale nye produkt-/tjeneste-/systemkonsepter. Martin har lang erfaring som forsker innenfor Design Thinking og produktutvikling og har vært knyttet til både MIT og Standford University. Hans overordnede mål med sin forskning og undervisning er alltid å flytte grensene for produktutviklingsteamet, slik at de vil utvikle mer radikale nye konsepter raskere.